top of page
woman-carrying-her-baby-and-working-on-a

AZ ALAP- PROBLÉMA

Modern társadalmunkban az idegrendszeri éretlenség egyre gyakrabban nehezíti gyermekeink fejlődését, iskolai beilleszkedését, szocializációját.

 

Ennek fő oka, hogy felgyorsult világunkban gyermekeink kevésbé kapják meg azokat a főleg nagy és finommozgásokon, játszáson alapuló ingereket melyeket korábban oly természetes módon elsajátíthattak és melyek elengedhetetlenek az idegrendszer ütemszerű fejlődéséhez.

 

Amíg a gyermek közösségbe nem kerül, addig a szülő kíséri figyelemmel a gyermek megfelelő fejlődését, illetve ha ő bizonytalan akkor a védőnő, gyermekorvos hívhatja fel a figyelmünket az eltérő fejlődésre és a korai tünetekre.

 • Eltérések mozgásfejlődés során (pl. kimaradt a kúszás, szabálytalan mászás)

 • Viselkedése impulzív (pl.: nyugtalan, pörgős, gondolkodás nélkül megvalósítja ami az eszébe jut)

 • Figyelme rövid ideig tart, könnyen terelődik  (pl.: nem tud elmélyülni játékokban, kivéve az ő maga által irányított helyzetekben. Pl.: LEGO-zás, színezés. Ha észlel egy új játékot, hangot, akkor elfordul és azzal kezd el foglalkozni)

 • Feladattudat kialakulatlan (pl. kihívást jelent számára megérteni és megjegyezni az utasításokat, a megkezdett feladatokat nem fejezi be)

 • Szabálytudat kialakulatlan (pl. nehézséget okoz számára a szabályokhoz való alkalmazkodás, a megfelelő társas viselkedés)

 • Gyakoriak kiszállási tünetek (pl. feladat vagy játék közben gyakran feláll, elsétál, más tevékenységet keres)

 • Önállótlanság (pl. sok segítséget, külső motivációt igényel)

 • Nagymozgás eltérései (pl. mozgása összerendezetlen, koordinációja gyenge, egyensúlya labilis, lábujjhegyezés)

 • Finommotorika eltérései (pl. éretlen ceruzafogás, nem szívesen rajzol, fejletlen grafomotorika)

 • Diagnosztizált: tanulási zavar, figyelemzavar, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, keresztezett vagy kevert dominancia

Tünetek, amikre már most jó figyelni:

A felsorolt tüneteknek a hátterében  idegrendszeri éretlenség állhat, melyre hatékony megoldást nyújtanak a szenzomotoros terápiák.

A terápia
Tünetek
young-woman-lying-on-bed-and-using-lapto

Az óvodai, iskolai beválást hátráltató készségek és részképességek már akár 3 éves kortól is felismerhetőek és objektíven vizsgálhatóak. Képesek vagyunk kiszűrni az organikus érintettséget, a részképességek és készségek területén található hiányosságokat. 

 

A terápiát a gyermek idegrendszeri érettségét mérő rövid előfelmérés előzi meg. Annak eredményétől függően, azonnal javaslatot teszünk  a szükséges terápiás módszerre.

Az előfelmérést követően két javasolt irány képzelhető el:

 

 1. Az értékelő rendszer egyből a Syncronyco-t javasolja

 2. Anamnézis felvételét követően egy objektív mérési rendszeren alapuló  vizsgálaton való részvételre tesz javaslatot. Melynek értékei alapján, vagy egyénre szabott otthon elvégezhető tréning (egyéni home training) személyes vagy online formában, vagy személyes közreműködéssel csoportos tréning, vagy a Syncronyco kerül ajánlásra.

 

Ugrás az előfelmérésre 

adorable-kid-playing-with-wooden-constru

Nagy- és finommozgások 

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Tartós- és egyidejű többcsatornás figyelem

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Poszturális szabályzás

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Egyensúlyérzék

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Mozgás koordináció

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Szem-kéz koordináció

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Feladattudat

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Kötelességtudat

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(

Szabálytudat

Idegrendszeri%20%C3%A9retlens%C3%A9g%20(
Happy Mother with her Child

A MÓDSZER

Mi a Manóház mozgásterapeutái és pszichológusai, sok éves szakmai tapasztalattal, több mint 1000 ügyfelünknél egyedileg és személyre szabottan megalkotott 10.000 terápiával a hátunk mögött alkottuk meg azt a módszert, amivel az Önök otthonában is hatékonyan tudunk az idegrendszeri éretlenségre megoldást biztosítani.

 

A Syncronyco személyes találkozót nem igénylő szenzoros integrációs terápia. Azonos neurológiai alapokon nyugszik, mint Ayres, DSIT szenzoros integrációs terápiája és mint a Magyarországon jól ismert TSMT terápia, de azoknak továbbfejlesztett, terápiás rekreációs, motivációs és kognitív elemekkel modernebb, online módon elérhető, otthon önállóan végezhető változata.

 

A Syncronyco egy olyan szenzoros integrációs terápia, melynek tervezetten fokozatosan nehezedő feladatsorai a fejlesztés során folyamatosan érleli, strukturálja tovább az idegrendszert. Regressziós szemléletű, neuro- és szenzomotoros vonatkozású felmérést figyelembe vevő, sok fejlesztő feladattal rendelkező szenzoros integrációs és terápiás rekreációs megoldás. 

POZITÍV HATÁSA

Az alábbi területeket fejleszti a Syncronyco:

SYNCRONYCO, EGYÉNI vagy CSOPORTOS?

Honnan tudom, hogy gyermekemnek a Syncronyco-ra van szüksége?

Módszer
Hatása
Termékválasztás
bottom of page